Milyen hatása van az infrabiciklis edzéseknek?

Formálja az alakod

Segít a narancsbőr és a kilók elleni küzdelemben, lefaragja a centimétereket az olyan problémás testrészeidről, mint a derék, a comb és a fenék.

Mosolyt csal az arcodra

Nyilván te is tudod, hogy egy edzés csodákra képes, ráadásul itt mozgás közben a kedvenc sorozatoddal töltődhetsz.

Erősíti az immunrendszered

A keringési rendszered erősítésével csökkenti a megfázásra való hajlamot és a krónikus fájdalmakat.

Javítja a vérkeringésed

Ennek különösen nagy előnyét az ér eredetű fejfájás, a szív-és érrendszeri betegségek esetén tapasztalhatod.

Mi az infravörös sugárzás?

Az infravörös sugárzás a természetben előforduló energia biztonságos formája, amely a fény közvetlen átalakításával melegíti fel a tárgyakat. Áradó hőnek vagy áradó energiának is nevezik. A fény közvetlen átalakulása a tárgyakat nem pedig a környező levegőt melegíti fel. Ez az energia egészen 5 mm mélyen hatol a testbe és számos pozitív hatása van a bőrsejtekre, a test további sejtjeire és a zsírsejtekre.

Tónusos formákra és feszes bőrre vágysz?

Mi nők, a tükör előtt vagy a mérlegen állva időről időre megküzdünk magunkkal. A nyár közeledtével különösen sokat gondolkodunk azon, honnan és mennyit kellene faragnunk az ideális alak eléréséhez.

Ilyenkor eszedbe juthat, hogy érdemes lenne beiktatni a kardió edzéseket, lelki szemeid előtt pedig egyből a futás jelenhet meg. Megértjük, ha a gondolatra is legörbül a szád, vagy ha a hosszú, monoton edzés nem fér bele az idődbe.

Photo by Szilard Toth on Unsplash

Képzelj el egy hatékony edzésformát, ami szórakoztat

A 21. század egyik leghatékonyabb edzésformáját, az infrabiciklit az unalmas kardió edzések kiváltásának gondolata hívta életre. A 30-50 perces edzés alatt a kikapcsolódásról a kedvenc sorozatod vagy a legújabb zenei listád gondoskodik, de akár egy újabb nyelvleckét is megtanulhatsz.

A komfortos környezet ellenére kemény munka zajlik, hiszen egy edzés alatt 600-800 kalóriát égethetsz el. Ez nagyjából 13-17 km futásnak felel meg, viszont sokkal időhatékonyabb és kíméli az ízületeidet. Ennek köszönhetően kortól és különösebb fizikai felkészültségtől függetlenül bárki használhatja.

Geoway G400 infrakerékpár

Geoway G400 infrakerékpár

A Geoway legújabb generációs infrakerékpárja a fényterápiás Geoway G400, ami 30%-al hatékonyabb a hagyományos Geoway SUN XL 400-astól.

Geoway SUN 400xl infrakerékpár

Geoway SUN 400xl infrakerékpár

A 24 db infralámpával felszerelt Perfect Forms Sun 400XL infrabicikli a mozgás és az infravörös hő tökéletes kombinációja.

Az infrakerékpár működési elve

Stúdiónkban a Geoway G400 és a Geoway SUN 400xl infrakerékpárok A, B és C infravörös sugárzókkal működnek.

Az infravörös sugárzók típusai

 • A = rövidhullámú sugárzás – áthatol a bőr alatti szövetekbe,
 • B = középhullámú sugárzás – a bőr felső rétegeit éri el,
 • C = hosszúhullámú sugárzás – behatol a bőr felső rétegébe

Az A sugarak általában nem melegítenek, csupán akkor, amikor a test szilárd részeivel ütköznek. Ilyenkor jön létre a hő általi igénybevétel (a hőmérséklet egészen 45°C-ig emelkedik). Növekszik a vérellátás és aktívabb az anyagcsere. Az oxigén és a tápanyagok jobban áthatolnak a szövetekbe és ennek megfelelően a méreganyagok hatékonyabban távoznak. Az A sugaraknak köszönhető többek között az is, hogy pozitívan befolyásolják a betegségek specifikus tüneteit, segítik az elalvást, ellazítják a testet, csökkentik az ízületi fájdalmat és minden fajta gyulladást. A visszerek esetében is jó eredményeket sikerült elérnünk az infravörös hővel. A cellulitiszre az A és B sugárzás egyaránt kedvezően hat.

A B sugárzás egészen az irháig hatol. Előnye, hogy képes segíteni a méreganyagok lebontását és a limfatikus keringést. Emellett ez a réteg tartalmazza a legtöbb zsírsejtet.

A C sugárzás fiatalító hatású, főként a kollagén-termelést serkenti és fiatalítja a bőrt.

Kutatási eredmények

Az Alsó-Szászországi Akadémián (Niedersächsische Akademie für Photomedizin und Gesundheitsbildung e. V.) Wenningsenben, Hannover mellett egy kutatás során az alábbi eredményre jutottak:

„A kutatások során arra a kérdésre is megtalálták a választ, hogy a maratoni futók miért betegszenek meg ritkábban rákban: mert azok a futók, akik naponta 30 km-nél többet futnak, az izzadás során kiválasztják a toxikus hatású anyagokat és így elkerülik a súlyosabb betegségek kockázatát. Ha így vesszük, akkor egy maratoni futónak 30 km-t kell futnia ahhoz, hogy ugyanazt az eredményt érje el, mint amit egy fél órás edzéssel elérhetünk a SUN 400XL infravörös alagútban.”

„A vizsgálat kimutatta, hogy az infravörös sugárzás jelentősen elősegíti a fogyást. Az infravörös fény rendkívüli módon képes csökkenteni a testzsírt. A sugarak áthatolnak a legfelső bőrrétegen anélkül, hogy felmelegítenék azt és az alatta lévő zsírszövetben eljutnak a véredényekhez. Ezek felmelegednek és kitágulnak, ennek következtében a zsírszövet vérellátása javul és a zsírsavak könnyebben elszállítódnak. A fokozott vérellátással növekszik kalóriafelhasználás is.”

Az Akadémia tesztsorozata azt eredményezte, hogy a kísérleti személyek közel 50%-ánál volt tapasztalható 6 és 10 kg közötti súlycsökkenés 4 héten belül. Ehhez elegendő volt heti 2-4 kezelés.

„Japánban időközben kialakult egy szabályszerű infravörös rajongói közösség, ahol az infravörös sugárzást gyógymódként tisztelik. Joggal, mivel a javallatok sora hosszú és tudományosan igazolt. A tanulmányok közül több is foglalkozik a rendszeres izzadás pozitív hatásaival.”

INFRABRINGA EDZÉS ÁRAINK

PRÓBA EDZÉS

2000 Ftcsak az első alkalom
 • Minden nap
 • Az edzés ajánlott ideje: 30 + 3 perc
 • Maximum edzésidő: 50 perc

NORMÁL EDZÉS

4000 Ft/ alkalom
 • Minden nap
 • Az edzés ajánlott ideje: 30 + 3 perc
 • Maximum edzésidő: 50 perc
INFRABRINGÁINKAT MOST AKÁR INGYEN IS KIPRÓBÁLHATOD! Stúdiónkban történő első tekerésed ingyenes, ha 8 alkalmas (vagy annál nagyobb) bérletet vásárolsz.

Kiegészítő információk

Az árak tartalmazzák a maximum 50 perces edzést, 1 db fólianadrágot, 1 db nagy és 1 db kis törölközőt, a különböző zsírégetőkrémek használatát, és korlátlan fogyasztást a Zepter Edel Wasser ötszörösen tisztított kristálytiszta vizéből. További törölköző ára 300 Ft/db, további fólianadrág ára: 600 Ft/db.


Az időpont lemondása minimum 12 órával korábban lehetséges. 12 órán belüli lemondás, vagy nem megjelenés esetén az alkalom levonásra kerül a bérletből. Az edzések időtartamát, kérjük, bejelentkezéskor előre jelezni (30, 40 vagy 50 perc).


Vendég általi késés esetén az edzés hossza arányosan csökkenhet.

INFRASTUDIO BÉRLET ÁRAINK

INFRA 4

13.000 Ft4 alkalom
 • 30 napig érvényes
 • Párban is használható
 • 1 alkalom csak 3.250 Ft

INFRA 8

24.000 Ft8 alkalom
 • 30 napig érvényes
 • Párban is használható
 • 1 alkalom csak 3.000 Ft

INFRA 12

33.000 Ft12 alkalom
 • 45 napig érvényes
 • Párban is használható
 • 1 alkalom csak 2.750 Ft

Tudásbázis

A Geoway G400 fényterápiás infrakerékpár a versenytársainál 30%-kal erősebb és hatásosabb, így ezzel a készülékkel 30 perc alatt eléred a kívánt eredményt. A Geoway G400 és SUN 400xl infrakerékpárokban az edzés időtartama a Geoway lifebalance GmbH. mint gyártó és a Seibersdorf Labor GmbH. mint a sugárzásbiztonsági szakvélemény készítője által ajánlottan mindösszesen 30 perc. Szakvélemény száma: Gutachten LE-G-0550-1/11

Légúti megbetegedés esetén kifejezetten ajánlott az infrakerékpár edzés. Persze a legjobb az, ha megkérdezed erről a háziorvosodat, mert lehetnek olyan tényezők, melyeket mi nem ismerünk.

Ajánlások

Gyöngyvér

Szuper kellemes környezetben, igazán hatásos 30 perces tekerés után a megtisztító zuhany és a korlátlan vízfogyasztás maga a mennyország!

    

Voksán Virág, Dj Flower

Egy kiados infrabiciklzési után irány a jól megérdemelt, biztonságos, EU-s barnulás speciális zöld kávé kivonatos bronzosítóval.

    

Betti

Fantasztikus! Imádom.

    

Kiegészítő termékek

Légy fitt, légy büszke!

Komplett megoldás az alakformáláshoz, nőknek.

 • Cukormentes
 • Laktózmentes
 • Tartósítószer-mentes
 • GMO-mentes

Referencia stúdiónk

infrastudio hegyvidék

Stúdió címe

1126 Budapest,
Királyhágó utca 6.

Bejelentkezés

Telefon: +36 1 769 2638
Telefon: +36 70 425 4545
E-mail: hello@infrastudio.hu

nyitvatartás

Hétfő: 8:00 – 20:00
Kedd: 8:00 – 20:00
Szerda: 8:00 – 20:00
Csütörtök: 8:00 – 20:00
Péntek: 8:00 – 20:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

fizetési módok

Készpénz
Bankkártya / PayPass
OTP Szép kártya
K&H Szép kártya
MKB Szép kártya
Új Hegyvidék Kártya (10% kedvezmény)